Fysiotherapie

FYSIOTHERAPIE

Kun je goed zwemmen maar heb je soms pijn tijdens of na een training? Of merk je dat je niet verder komt met je techniek door een beperking in je lichaam? Dan is een sessie met onze fysiotherapeut een goed idee.

Inhoud van de sessie

Afhankelijk van de reden van de afspraak duurt een sessie 15 tot 45 minuten. In deze tijd wordt de oorzaak van de klacht of beperking vastgesteld. Door middel van gerichte vragen wordt er een persoonlijk bewegingsplan gemaakt.

Persoonlijk bewegingsplan

Elk mens beschikt over een bepaalde bewegingsruimte in het lichaam, en niet iedereen is in staat deze ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken. Dit kan komen door pijnklachten, maar dit kan ook gedurende jaren opgebouwd zijn door gewoonten en patronen.

Middels een persoonlijk bewegingsadvies wordt deze beperking of bewegingsstoornis bestreden. Je ontvangt een persoonlijk bewegingsplan waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit alles gebeurt in overleg met de zwemcoaches van Personal Swimming, die op hun beurt in het water aan kunnen geven wat er nodig is om een optimale persoonlijke techniek toe te kunnen passen.

De filosofie achter deze begeleiding is dat iedereen door middel van gericht en gedoseerd bewegen van zijn beperking of bewegingsstoornis af kan komen, mits de oorzaak vastgesteld kan worden.

OVER YURRIAN BIKKER

Yurrian Bikker was jarenlang vaste waarde in de Nederlandse Zwemploeg en is bekend met alle pijntjes en ongemakken die zwemmers meemaken. Van stijve schouders tot last van de rug en van een beperkte flexibiliteit tot mobiliteit. Ook alle zwemcoaches van Personal Swimming lagen bij Yurrian op de tafel.

Neem contact op om een afspraak te maken, of vraag om meer informatie bij één van je Personal Swimming coaches.

In het water

De in bovenstaande gevallen beschreven situatie leidt in de meeste gevallen tot het adviseren met betrekking tot zwemtechniek en zwembelasting. Tevens is het mogelijk een aantal oefeningen in het water te doen onder leiding van Jan. Het oefenschema is niet uitsluitend beperkt tot het droge: ook in het water kun je oefeningen doen om je bewegingsapparaat te stimuleren en verbeteren.

Tarief

Het tarief is €30 per sessie. Indien er sprake is van een blessure (pijn en bewegingsstoornis) kan het consult worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar, mits je hiervoor verzekerd bent. De fysiotherapie zit in aanvullende pakketten, dus niet in de basisverzekering. De ontvangen factuur dien je zelf in te sturen bij je zorgverzekering.

“Met specifieke oefeningen gericht op jouw bewegingsapparaat krijg je meer ruimte en zwem je vrijer.”

Personal Swimming gebruikers

Voor wie?

Zwemmers met fysieke klachten die zwemmen moeilijk maken of die een beperking ondervinden tijdens de zwemtraining.

Expertise

Yurrian Bikker heeft jarenlange ervaring in het topzwemmen en nu kun ook jij gebruik maken van zijn kennis en expertise.

Programma

Persoonlijk Plan

Met een persoonlijke bewegingsplan in en uit het water kun je zelf en met Jan aan de slag om je beweging te verbeteren.

Map

Locatie

De fysiotherapie sessies door Yurrian Bikker worden op aanvraag gehouden in het Sloterparkbad in Amsterdam.

Ben je jonger dan 18 jaar en wil je fysiotherapie? Laat dan je ouders of verzorgers contact met ons opnemen.

Landtraining

Regelmatig organiseren we landtrainingen in groepsverband, gericht op specifieke onderdelen zoals een goede warming-up, lenigheid, flexibiliteit of stabiliteit.

Conditie Training

Zwem wekelijks een intensief en uitdagend programma in je eigen trainingsgroep op een vast moment. Ga technisch en conditioneel beter zwemmen!

Locatie

Fysiotherapie wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches