Lange Afstand Training

LANGE AFSTAND TRAINING

Wil je jezelf graag uitdagen en wil je beter worden in het zwemmen van langere afstanden? Doe dan mee met onze speciale zelfstandige conditietraining gericht op het opbouwen van jouw conditie.

Iedere maandagavond en zaterdagochtend start de training op de kant. Hier legt één van onze Personal Swimming trainers de techniekoefeningen en het lange afstand programma uit. Elke week wordt er een uitdagend doel gesteld, de trainer legt uit hoe je deze het best kunt bereiken. Na de uitleg, kun je starten met de warming-up en het lange afstandsprogramma. Je kunt nu in een ideale omgeving zelfstandig aan de slag.

Programma

De zwemtraining zelf duurt 60 minuten (plus eerste minuten toelichting/warming-up) en biedt ruimte voor maximaal 6 personen per baan. Tijdens de trainingen maken we gebruik van diverse materialen die je mag lenen, zoals zoomers, snorkels en handpaddles.

De training bestaat uit een warming-up, een serie techniekoefeningen en een zwemprogramma en wordt gegeven in het springbad van het Sloterparkbad.

Tijdens de Lange Afstand Training komen er verschillende uitdagingen voorbij. Deze uitdagingen hebben alles te maken met het zwemmen van lange afstanden. Zo kunnen uitdagingen bestaan uit het zwemmen van meerdere keren een 200m, 400m of langer. Of wordt er bijvoorbeeld een 1000m non-stop gezwommen.

Naast de uitdaging in afstand, gaat het ook om de manier van zwemmen. Uitdagingen kunnen ook bestaan uit zwemmen van een lange afstand op een bepaalde manier. Bijvoorbeeld met een vastgesteld aantal slagen per baan, tempowisselingen binnen de afstand of een afstand zwemmen binnen een bepaalde tijd.

Ook kunnen er focuspunten worden meegeven over de manier van zwemmen, zoals bijvoorbeeld zwem met een bepaald ademhalingsritme, focus op een langere uitduw of ga gericht aan de slag met de catch. Door op deze manier te trainen worden zwemtrainingen niet alleen veel leuker, er wordt ook meer progressie geboekt!

LANGE AFSTAND TRAINING 

BOEK EEN LOSSE TRAINING VOOR €7,95 PER SESSIE

Maximaal 16 deelnemers.

Zwemmers die willen deelnemen aan onze Lange Afstand Trainingen dienen minimaal 200 meter borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons andere cursusaanbod.

Personal Swimming gebruikers

Voor wie?

Iedereen die zijn conditie en techniek in het zwembad wil verbeteren in een gedreven groep zwemmers.

Programma

Zelfstandig

Je zwemt maandag of zaterdag zelfstandig een professioneel programma om je conditie te verbeteren.

Stopwatch

Expertise

De Conditie Trainingen worden geschreven en gegeven door voormalig internationaal topzwemmers.

Map

Locatie

De Lange Afstand Conditie Training wordt gegeven in het wedstrijd- of springbad van het Sloterparkbad in Amsterdam.

“Echt lange stukken zwemmen is heerlijk voor de opbouw van mijn conditie.”

SCHRIJF JE IN VOOR DE LANGE AFSTAND TRAININGEN!

Boek een losse training of schaf een pakket aan startend vanaf 7 september t/m 16 december 2019.

Let op: 14 en 21 december is er geen training in verband met activiteiten zwembad.

Benodigdheden

Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek
Zwemplank en beendrijver: tijdens de Conditie Training heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver.

Alle benodigdheden voor de Conditie Training zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Cursussen

Naast de Conditie Training bieden we ook cursussen aan: leer het maken van een snel borstcrawl-keerpunt, de fijne kneepjes van de schoolslag of bereid je voor op een triathlon met de kilometercursus.

Conditie Training

Nog meer zwemmen? Dat kan! Schrijf je in bij de Conditie Training en zwem wekelijks een inspannend en uitdagend programma onder begeleiding van Olympische topzwemmers!

Locatie

Onze Lange Afstand Conditie Training wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches