Vlinderslagcursus

VLINDERSLAGCURSUS

Bijna iedereen is het erover eens: de vlinderslag is een heerlijke, vloeiende en prachtige slag.. om naar te kijken. Veel zwemmers vinden het moeilijk om de vlinderslag te zwemmen. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want met de juiste aandachtspunten en techniekoefeningen kan iedereen soepel vlinderslag zwemmen. Ga jij de uitdaging aan?

De vlinderslag is een lastige slag, maar goed aan te leren. Eigenlijk gaat de slag met name over een juiste timing. Armslag en beenslag moeten samenwerken om boven water uit te komen en je armen weer naar voren te zwaaien. In de 4-weekse Vlinderslagcursus behandelen we al deze aspecten van de slag.

Waar je bij borst- en rugcrawl zo horizontaal mogelijk in het water wilt liggen, is dit bij de vlinderslag anders. Met een vloeiende, golvende beweging wil je schuin naar boven komen, ademen en weer naar beneden duiken. Doordat je met twee armen tegelijk beweegt kun je veel kracht kwijt, en dus ook snel zwemmen.

De Vlinderslagcursus

Tijdens onze 4-weekse Vlinderslagcursus leer je alles over de juiste techniek van de vlinderslag. Je gaat in een kleine groep van maximaal 8 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht. Na afloop van iedere training ontvang je per email de techniekoefeningen waar je zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

SCHRIJF JE IN

4-WEEKSE VLINDERSLAGCURSUS €114,95

INCLUSIEF WEKELIJKSE VLINDERSLAGCURSUS MAILING

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot het zwembad en wekelijkse mailing met oefeningen, tips en programma’s.

Personal Swimming gebruikers

Voor wie?

Iedereen die beter vlinderslag wilt zwemmen: van beginnend zwemmer tot triatleet, van open water tot vereniging.

Video Analyse

Tijdens de derde les worden de zwemmers op video opgenomen en worden de beelden gezamenlijk geanalyseerd.

Stopwatch

Expertise

Onze cursussen zijn ontwikkeld met de ervaring uit het Olympisch topsport-programma. Lees meer over ons.

Mailing

Mailing

Elke week ontvang je een Vlinderslagcursus Mailing waarmee je zelf aan de slag kunt met de oefeningen en een zwemprogramma.

Schrijf je nu in voor de Vlinderslagcursus!

Benodigdheden

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig.
  • Zwembril: prettig voor de ogen en je kunt onder water meekijken bij uitleg van techniek

Voor deelnemers aan onze cursussen hebben we een speciale basisset aanbieding. Wie zich inschrijft voor de cursus ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een Speedo Kickboard & Pullbuoy plus gratis Personal Swimming badmuts. Dit setje kun je op de inschrijfpagina bij bestellen en ontvang je tijdens eerste training van jouw Personal Swimming coach.

Alle benodigdheden voor onze cursussen zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming Webshop.

Volgeboekt?

Is het tijdstip of de datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst. Het gebeurt regelmatig dat je door een late annulering toch nog kunt komen zwemmen!

Lessen missen

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Maar na iedere training ontvang je een Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden ondersteund met links naar videoclips. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een zwemprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel aan je techniek werken.

Meer cursussen

Naast de Vlinderslagcursus bieden we meer cursussen aan: leer de schoolslag of de fijne kneepjes van de borstcrawl. Of bereid je voor op een triathlon met de Kilometercursus.

Privélessen

Voor het snelste resultaat biedt Personal Swimming privélessen aan. Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw specifieke verbeterpunten, op het moment dat het jou uitkomt!

Locatie

Onze Vlinderslagcursus wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het zwembad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches