Kilometercursus

KILOMETERCURSUS

Ben jij in voorbereiding voor een triatlon, wil je een mooi stuk buiten zwemmen of gewoon graag lang non-stop borstcrawl kunnen zwemmen? Dan is de kilometercursus iets voor jou. In 12 weken leer je hoe je traint voor een lange zwemafstand.

Het zwemmen van lange stukken in borstcrawl kan best lastig zijn. En als dit eenmaal lukt is snelheid maken vaak een moeilijk onderdeel. Juist met deze twee elementen gaan we aan slag. Iedere week volg je in het Sloterparkbad in Amsterdam een zwemtraining gericht op het zwemmen van lange stukken borstcrawl. Ook gaan we werken aan efficiëntie van de armslag.

Programma

Tijdens de zwemtraining van 1 uur, werk je aan de techniekverbetering van de borstcrawlslag voor lange afstanden. We doen verschillende techniekoefeningen gericht op het verbeteren van de ademhaling, de ligging en de efficiëntie van de armslag.

Juist verbetering van deze elementen zorgt voor energie besparing en snelheid winst. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de manier van lange afstanden zwemmen. Slagritme en lengte, maar ook het leren inschatten, goed aanvoelen en doseren van de zwemsnelheid zijn onderwerpen die aanbod komen. Iedere sessie is er een opbouwend conditieblok om dit aan te pakken. Tijdens de 12 weken doen we verschillende testjes om de progressie te meten en is er een videoanalyse van je zwemtechniek.

Trainingsdoel

Is jouw doel om 750 tot 1000 meter te zwemmen of ga je voor een langere afstand 1500 tot 1900 meter? In de kilometercursus zijn er twee trainingsmogelijkheden:

  • Sprint (750m) of Kwart (1000m) triatlon
  • Olympische (1500m) of Halve (1900m) triatlon

SCHRIJF JE NU IN

12-WEEKSE KILOMETERCURSUS €174,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband. Prijs is inclusief toegang tot het zwembad en wekelijkse mailing met oefeningen, tips en per mailing twee zelfstandige conditie programma’s.

“Nadat ik mijn doel van een halve triatlon had gesteld, ben ik begonnen met de kilometercursus. Door de drie trainingen per week merk je snel vooruitgang.”

Personal Swimming gebruikers

Voor wie?

Iedereen die in voorbereiding is op een open water wedstrijd of triatlon en de zwemafstand in borstcrawl wil volbrengen.

Programma

Videoanalyse

Naast de gezamenlijke training krijg je elke week twee uitdagende extra programma’s om mee te trainen.

Stopwatch

Expertise

Onze cursussen zijn ontwikkeld met de ervaring uit het Olympisch topsport-programma. Lees meer over ons.

Mailing

Kilometer mailing

Elke week ontvang je de Kilometer mailing met tips en oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt.

Schrijf je nu in voor de Kilometer Cursus!

Benodigdheden

Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek
Zwemplank en beendrijver: tijdens de borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Voor deelnemers aan de borstcrawlcursus hebben we een speciale basisset aanbieding. Wie zich inschrijft voor de cursus ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een Speedo plank & beendrijver plus gratis Personal Swimming badmuts. Dit setje kun je op de inschrijfpagina bij bestellen en ontvang je tijdens eerste training van jouw Personal Swimming trainer.

Alle benodigdheden voor de borstcrawlcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Volgeboekt?

Is het tijdstip of de datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst. Het gebeurt regelmatig dat je door een late annulering toch nog kunt komen zwemmen!

Lessen missen

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Maar na iedere training ontvang je een mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden ondersteund met een link naar een videoclip. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een conditieprogramma gestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

Conditie Training

Na het afronden van de Kilometercursus op zoek naar meer? Bekijk eens ons Conditie Trainingen: elke week onder begeleiding van een topzwemmer een uitdagende training met dezelfde trainingsgroep.

Privélessen

Voor het snelste resultaat biedt Personal Swimming privélessen aan. Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw specifieke verbeterpunten.

Locatie

Onze Kilometercursus wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het zwembad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches