Kilometercursus

KILOMETERCURSUS

Ben jij in voorbereiding voor een triathlon, wil je een mooi stuk buiten zwemmen of wil je gewoon graag langer non-stop borstcrawl zwemmen? Dan is de Kilometercursus iets voor jou. In 12 weken leer je alles over het trainen voor een lange zwemafstand.

Het zwemmen van lange stukken in borstcrawl kan best lastig zijn, en als dit eenmaal lukt is snelheid maken vaak een moeilijk onderdeel. Met deze elementen gaan we aan slag tijdens de Kilometercursus. Iedere week volg je in het Sloterparkbad in Amsterdam een zwemtraining gericht op het zwemmen van lange stukken borstcrawl. Ook gaan we werken aan efficiëntie van de armslag.

Programma

Tijdens de zwemtraining van 1 uur, werk je aan techniekverbetering van de borstcrawlslag voor langere afstanden. We doen verschillende techniekoefeningen gericht op het verbeteren van de ademhaling, de ligging en de efficiëntie van de armslag.

Juist verbetering van deze elementen zorgt voor energiebesparing en snelheidswinst. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de manier van lange afstanden zwemmen. Slagritme en lengte, maar ook het leren inschatten, goed aanvoelen en doseren van de zwemsnelheid zijn onderwerpen die aan bod komen. Iedere sessie is er een opbouwend conditieblok om dit aan te pakken. Tijdens de cursus van 12 weken doen we verschillende testjes om de progressie te meten en is er een Video Analyse van je zwemtechniek.

Trainingsdoel

Tijdens de Kilometercursus werken we met twee groepen: de ene groep traint voor een 750 of 1000m non-stop en de andere groep bereidt zich voor op 1500 tot 2000m.

SCHRIJF JE NU IN

12-WEEKSE KILOMETERCURSUS €174,95

INCLUSIEF WEKELIJKSE KILOMETERCURSUS MAILING

De cursus wordt gegeven in groepsverband. Prijs is inclusief toegang tot het zwembad en wekelijkse Mailing met oefeningen, tips en twee zelfstandige zwemprogramma’s.

“Nadat ik mijn doel van een halve triathlon had gesteld, ben ik begonnen met de Kilometercursus. Door de drie trainingen per week merk je snel vooruitgang.”

Personal Swimming gebruikers

Voor wie?

Iedereen die in voorbereiding is op een open water wedstrijd of triathlon en de zwemafstand in borstcrawl wil volbrengen.

Programma

Video Analyse

Tijdens de Kilometercursus worden de zwemmers op video opgenomen en worden de beelden geanalyseerd.

Stopwatch

Expertise

Onze cursussen zijn ontwikkeld met de ervaring uit het Olympisch topsport-programma. Lees meer over ons.

Mailing

Mailing

Elke week ontvang je de Kilometercursus Mailing met tips en oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt.

Schrijf je nu in voor de Kilometercursus!

Benodigdheden

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig.
  • Zwembril: een must voor het zwemmen van een langere afstand in borstcrawl.

Voor deelnemers aan de Kilometercursus hebben we een speciale basisset aanbieding. Wie zich inschrijft voor de cursus ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een Speedo Kickboard & Pullbuoy plus gratis Personal Swimming Badmuts. Dit setje kun je bijbestellen op de inschrijfpagina en ontvang je tijdens eerste training van jouw Personal Swimming coach.

Alle benodigdheden voor de Kilometercursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming Webshop.

Volgeboekt?

Is het tijdstip of de datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst. Het gebeurt regelmatig dat je door een late annulering toch nog kunt komen zwemmen!

Lessen missen

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Maar na iedere training ontvang je een uitgebreide Mailing met daarin een overzicht van de behandelde techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden ondersteund met een links naar videoclips. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast worden er ook twee zwemprogramma’s meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan je zwemtechniek en -conditie werken.

Conditie Training

Na het afronden van de Kilometercursus op zoek naar meer? Bekijk eens ons Conditie Trainingen: elke week een uitdagende training met dezelfde trainingsgroep onder begeleiding van één van onze topcoaches .

Privélessen

Voor het snelste resultaat biedt Personal Swimming privélessen aan. Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw specifieke verbeterpunten, op het moment dat het jou uitkomt!

Locatie

Onze Kilometercursus wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het zwembad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches