Sjoerd Post

SJOERD POST

Sjoerd was jarenlang succesvol trainer bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam en is een vaste waarde binnen het team van Personal Swimming.

Over Sjoerd

Sjoerd zwom zelf ook onder andere tijdens Nederlandse Kampioenschappen maar hij vond echt zijn draai binnen het trainersvak, waar hij meerdere Nationaal Kampioenen mocht trainen.

Inmiddels heeft Sjoerd zich gestort op de triatlon en zwemt, fietst en rent bij zijn team de Trimates. Naast zijn werkzaamheden voor Personal Swimming is Sjoerd afgestudeerd bewegingswetenschapper.

Personal Swimming gebruikers

Personal Training

Sjoerd geeft op woensdagavond Privéles en Small Group Training.

Favoriete oefening: Front to Back Scull

“Veel zwemmers denken dat ze de meeste snelheid halen uit het voorste deel van de doorhaal, daar voel je immers erg veel druk. Niets is echter minder waar.

We delen de doorhaal op in twee delen: het verzamelen van water aan de voorkant (de ‘catchfase’) en het wegduwen van het water naar achteren (de ‘duwfase’). Deze scull-oefening focust op de volledige beweging. Focus hier ook eens op tijdens het zwemmen van borstcrawl: hoe meer je aan de achterkant wegdrukt, hoe meer je naar voren kunt glijden, hoe lekkerder je uiteindelijk zwemt.”

Alle Personal Swimming coaches

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches