Sebastiaan Verschuren

SEBASTIAAN VERSCHUREN

Sebastiaan is naast drievoudig Olympisch finalist en drievoudig Europees Kampioen coach bij Personal Swimming en Swimclinics.

Over Sebastiaan

Tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 werd hij op de 100 meter borstcrawl knap vijfde, maar kwam hij 8 honderdsten van een seconde tekort voor Olympisch eremetaal.

Sebastiaan won bronzen Europese medailles in Boedapest en Herning en drie gouden en een zilveren medaille tijdens de EK Londen in 2016. Ook won hij een zilveren medaille tijdens de Wereldkampioenschappen in Kazan.

In december 2016 kondigde Sebastiaan zijn afscheid van de topsport aan tijdens het Amsterdamse Sportgala, waar hij verkozen werd tot Sportman van Amsterdam

Personal Swimming gebruikers

Personal Training

Dagelijks verzorgt Sebastiaan Privéles, Small Group Training en Video Analyses.

Programma

Cursussen

Sebastiaan geeft wekelijks de Keerpunt-, Kilometercursus en Borstcrawl Introductielessen.

Stopwatch

Group Training

Op maandag en donderdag heeft Sebastiaan de leiding over de (Lange Afstand) Conditie Training.

Clinics & Meer

Cursussen op maat en trainingen voor bedrijven en zwemclinics voor verenigingen.

Mooiste zwemherinnering

“Moeilijk kiezen! De vijfde plaats op de Olympische Spelen was heel bijzonder, maar het allermooiste is natuurlijk als je in een grote finale als eerste aantikt. Dat gebeurde in Londen tijdens de Europese Kampioenschappen in 2016. Voelen dat je goed in de race ligt, in vorm bent en de laatste baan nog kunt knallen is het mooiste wat er is. Dat en het Wilhelmus natuurlijk!”

Favoriete oefening: Reach Push Drill

“De borstcrawl (en elke andere slag eigenlijk ook) draait eigenlijk om maar één ding: zo efficiënt mogelijk naar de overkant komen. Wat daar voor nodig is, is een zo lang mogelijke doorhaal. Je wilt zo ver mogelijk aan de voorkant beginnen en zo ver mogelijk aan de achterkant eindigen. Met deze oefening zoek je de connectie tussen het naar voren en naar achteren duwen. Neem je schouders goed mee en voel de ruimte!”

Alle Personal Swimming coaches

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches