Lennart Stekelenburg

LENNART STEKELENBURG

Lennart is meervoudig Nederlands Kampioen, Recordhouder en Internationaal medaillewinnaar op de schoolslag.

Over Lennart

Al vroeg in zijn carrière was het duidelijk dat Lennart schoolslagzwemmer zou worden. Tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen won hij een zilveren en bronzen medaille op deze specialiteit. Dat bleek de opmaat voor een internationale carrière.

Twee bronzen medailles behaalde Lennart op de Europese Kampioenschappen in Boedapest. Hij stond in tal van finales op Europese- en Wereldkampioenschappen en is de enige Nederlander ooit die onder de minuut zwom op de 100 meter schoolslag.

Zijn deelname aan de Olympische Spelen van Londen bekroonde hij met een finaleplaats op de 4×100 meter wisselslag estafette. Na deze Olympische cyclus besloot Lennart om te stoppen met topsport.

Lennart is op dit moment werkzaam als manager Evenementen bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Eerder werkte hij bij Optisport, het Johan Cruyff Institute en stichting Spieren voor Spieren.

Personal Swimming gebruikers

Personal Training

Lennart geeft op woensdagavond Privéles en Small Group Training.

Programma

Cursussen

De door Lennart geschreven Schoolslagcursus geeft hij wekelijks op woensdag.

Favoriete oefening: Schoolslag Benen

“Een grote misvatting van de schoolslag is het feit dat we denken dat de snelheid vanuit de armen wordt gemaakt. Dit is niet het geval! De snelheid van de schoolslag wordt vooral vanuit de beenslag gecreëerd. Maak een krachtige beenslag waarbij je voeten naar buiten staan tijdens de beweging. Sluit je benen goed, waardoor je een extra boost krijgt.”

Alle Personal Swimming coaches

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches