Benno Kuipers

BENNO KUIPERS

Olympisch schoolslagzwemmer Benno Kuipers is één van de initiatiefnemers van Personal Swimming en werd tijdens zijn zwemcarrière 18 keer Nederlands Kampioen.

Over Benno

Hij maakte zijn internationale debuut in 2005 en specialiseerde zich in de 100 en 200 meter schoolslag. Na verschillende finales tijdens Europese en Wereldkampioenschappen en deelname aan twee Olympische Spelen ging hij met sportief pensioen in 2002.

Benno vervolgde zijn sportieve carrière als assistent trainer bij Topzwemmen Amsterdam, en werd in 2010 één van de oprichters van Personal Swimming. In 2012 droeg hij dat stokje over aan Bas van Velthoven.

Benno is nog steeds actief betrokken bij Personal Swimming, waar hij regelmatig groepstrainingen verzorgt, privélessen geeft en clinics organiseert.

Personal Swimming gebruikers

Personal Training

Benno geeft op maandag Privélessen en Small Group Training.

Stopwatch

Group Training

Maandagavond heeft Benno de leiding over de Conditie Training.

Clinics & Meer

Cursussen op maat en trainingen voor bedrijven en zwemclinics.

Favoriete oefening: Double Kick

“De schoolslag is één van de meest moeilijke en coördinatieve zwemslagen. Met de oefening Double Kick zorgen we ervoor dat je voelt dat de beenslag pas echt zin heeft als de armen aan de voorkant smal zijn. Als je breed blijft aan de voorkant, heb je veel weerstand. Je kunt dan zo hard ‘kicken’ als je wilt, maar je komt niet vooruit. Smal aan de voorkant, hard naar achteren schoppen dus!”

Alle Personal Swimming coaches

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches