LANGE AFSTAND CONDITIE TRAINING

Wil je jezelf graag uitdagen en wil je beter worden in het zwemmen van langere afstanden? Doe dan mee met onze speciale zelfstandige conditietraining gericht op lange afstanden.

Iedere maandagavond en zaterdagochtend start er een Lange Afstand Conditie Training op de kant. Hier legt één van onze Personal Swimming trainers de techniekoefeningen en het lange afstand programma uit. Elke week wordt er een uitdagend doel gesteld, de trainer legt uit hoe je deze het best kunt bereiken. Na de uitleg, kun je starten met de warming-up en het lange afstandsprogramma. Je kunt nu in een ideale omgeving geheel zelfstandig aan de slag.

Programma

De training duurt 65 – 70 minuten (incl. eerste 5-10 minuten toelichting/warming-up) en biedt ruimte voor maximaal 6 personen per baan. Tijdens de trainingen maken we gebruik van diverse materialen die je gratis mag gebruiken, zoals zoomers, snorkels en handpaddles.

De training bestaat uit een warming-up, een serie techniekoefeningen en een lange afstand programma. En wordt gegeven in het springbad van het Sloterparkbad.

Doelen

Tijdens de Lange Afstand Conditietrainingen komen er verschillende uitdagingen voorbij. Deze uitdagingen hebben alles te maken met het zwemmen van lange afstanden. Zo kunnen uitdagingen bestaan uit het zwemmen van meerdere keren een 200m, 400m of langer. Of wordt er bijvoorbeeld een 1000m non-stop gezwommen.

Naast de uitdaging in afstand, gaat het ook om de manier van zwemmen. Uitdagingen kunnen ook bestaan uit zwemmen van een lange afstand op een bepaalde manier. Bijvoorbeeld met een vastgesteld aantal slagen per baan, tempowisselingen binnen de afstand of een afstand zwemmen binnen een bepaalde tijd.

Ook kunnen er focuspunten worden meegeven over de manier van zwemmen, zoals bijvoorbeeld zwem met een bepaald ademhalingsritme, focus op een langere uitduw of ga gericht aan de slag met de catch. Door op deze manier te trainen worden zwemtrainingen niet alleen veel leuker, er wordt ook meer progressie geboekt!

Lange Afstand Conditie Training

  • Maandag van 21.10 – 22.15 uur
  • Zaterdag van 07.50 – 09.00 uur
  • Sloterparkbad Amsterdam
  • Professionele uitleg van de oefeningen en de training
  • Maximaal 6 zwemmers per baan
  • Alle ruimte om zelfstandig te trainen in een inspirerende omgeving
  • Trainings Pakket 8 trainingen €55,60 (€6,95 per training)
  • Losse training €8,50 per training

Voor wie?

Deelnemers dienen minimaal 200 – 300 meter non-stop borstcrawl te kunnen zwemmen. Lukt dit nog niet, misschien passen onze Conditie Trainingen (minimaal 100 – 200 meter non-stop borstcrawl) dan beter bij jou. Anders adviseert Personal Swimming om eerst de borstcrawlcursus te volgen of een reeks privé lessen in te plannen.

Benodigdheden voor de Trainingen

• Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
• Zwembril
Zwemmaterialen. Tijdens de trainingen heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met de basisset en eventueel zoomers, kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen, daarom raden wij aan deze zelf ook aan te schaffen. De benodigde zwemmaterialen worden tijdens de training ook door Personal Swimming beschikbaar gesteld.

Locatie

De Lange Afstand Conditie Trainingen van Personal Swimming worden gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren!

Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Tussentijds Instromen?

Het is altijd mogelijk om tussentijds in te stromen mochten er nog plekken vrij zijn in de Lange Afstand Conditie Training, het inschrijfformulier en prijs worden wekelijks geüpdatet.

Let op: 31 maart, 21 april en 19 mei 2018 is er geen training i.v.m. activiteiten zwembad.

Inschrijven Lange Afstand Conditie Training T/M 16 JULI