KILOMETER CURSUS

Ben jij in voorbereiding voor een triatlon, wil je deze zomer een lang stuk buitenzwemmen of gewoon graag een stuk non-stop borstcrawl zwemmen? Dan is de kilometercursus iets voor jou. In 12 weken leer je onder begeleiding van één van onze Personal Trainers hoe je kunt trainen voor een lange zwemafstand.

Het zwemmen van lange stukken in borstcrawl kan best lastig zijn. En als dit eenmaal lukt is snelheid maken vaak een moeilijk onderdeel. Juist met deze twee elementen gaan we aan slag. Iedere week volg je in het Sloterparkbad in Amsterdam een zwemtraining gericht op het zwemmen van lange stukken borstcrawl. Ook gaan we werken aan efficiëntie van de armslag.

Programma

Tijdens de zwemtraining van 1 uur, werk je aan de techniekverbetering van de borstcrawlslag voor lange afstanden. We doen verschillende techniekoefeningen gericht op het verbeteren van de ademhaling, de ligging en de efficiëntie van de armslag.

Juist verbetering van deze elementen zorgt voor energie besparing en snelheid winst. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de manier van lange afstanden zwemmen. Slagritme en lengte, maar ook het leren inschatten, goed aanvoelen en doseren van de zwemsnelheid zijn onderwerpen die aanbod komen. Iedere sessie is er een opbouwend conditieblok om dit aan te pakken. Tijdens de 12 weken doen we verschillende testjes om de progressie te meten en is er een videoanalyse van je zwemtechniek.

12 weekse mailing met conditieprogramma’s

Naast de wekelijkse zwemtraining ontvang je na iedere training een mailing met techniekvideo’s en een conditieprogramma. Om lange afstanden te zwemmen zul je ook zelfstandig aan de slag moeten gaan om je zwemconditie op te bouwen. Met de zwemprogramma’s bouw je in 12 weken gericht op naar jouw doelafstand. Je ontvangt schema’s voor ‘midden lange’ als ook voor de ‘lange afstanden’. De trainingen zijn helder, overzichtelijk en heel goed uitvoerbaar tijdens bijvoorbeeld het banenzwemmen.

Trainingsdoel

Is jouw doel om 750 tot 1000m te zwemmen of ga je voor een langere afstand 1500 tot 1900m? In de kilometer cursus zijn er twee trainingsmogelijkheden:
• 750 -1000m bijvoorbeeld voor een sprint (750m) of kwart (1000m) triatlon
• of 1500-1900m bijvoorbeeld voor een Olympische (1500m) of Halve (1,9km) Triatlon

Kilometer Cursus

Voor wie?

De cursus is geschikt voor borstcrawl zwemmers die lange afstanden onder de knie willen krijgen. Als ook de ervaren zwemmer die opzoek is naar meer snelheid en efficiëntie.

  • 200m non-stop borstcrawl zwemmen (opbouw 750-1000m)
  • 400m non-stop borstcrawl zwemmen (opbouw 1500 – 1900m)

Anders adviseert Personal Swimming om eerst de borstcrawlcursus te volgen of een reeks privé lessen in te plannen.

Benodigdheden voor de Trainingen

• Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
• Zwembril
Zwemmaterialen. Tijdens de trainingen heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met de basisset en eventueel zoomers, kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen, daarom raden wij aan deze zelf ook aan te schaffen. De benodigde zwemmaterialen worden tijdens de training ook door Personal Swimming beschikbaar gesteld.

Locatie

De Lange Afstand Conditie Trainingen van Personal Swimming worden gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren!

Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Wetsuit testen

Tijdens de cursus is het mogelijk om geheel vrijblijvend de wetsuits van Blueseventy te testen. Mail ons als je graag een wetsuit wil testen.

Small Group Training Personal Swimming

Let op: 2 april 2018 is er geen training i.v.m. Pasen.

Inschrijven 12 weekse Kilometer Cursus