FYSIOTHERAPIE

Kun je al goed zwemmen en heb je soms pijn tijdens of na een lange sessie? Of merk je dat je niet verder komt met je technische verbeterpunten door een beperking in je lichaam? Dan is een sessie met onze fysiotherapeut een goed idee. Jan Herber begeleidt de beste Nederlandse zwemmers, en nu kun ook jij gebruik maken van zijn expertise.

Inhoud van de sessie

Afhankelijk van de reden van de afspraak duurt een sessie 15 tot 45 minuten. In deze tijd wordt de oorzaak van de klacht of beperking vastgesteld. Door middel van gerichte vragen wordt er een persoonlijk bewegingsplan gemaakt.

Persoonlijk Bewegingsplan

Elk mens beschikt over een bepaalde bewegingsruimte in het lichaam, en niet iedereen is in staat deze ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken. Dit kan komen door pijnklachten, maar dit kan ook gedurende jaren opgebouwd zijn door gewoonten en patronen.

Middels een persoonlijk bewegingsadvies wordt deze beperking of bewegingsstoornis bestreden. Je ontvangt een persoonlijk bewegingsplan waarmee je zelf aan de slag kunt.

Al het bovenstaande gebeurd in overleg met de zwemcoaches van Personal Swimming, die op hun beurt in het water aan kunnen geven wat er nodig is om een optimale persoonlijke techniek toe te kunnen passen.

De filosofie achter deze begeleiding is dat iedereen door middel van gericht en gedoseerd bewegen van zijn beperking of bewegingsstoornis af kan komen, mits de oorzaak vastgesteld kan worden.

Landtraining

Regelmatig organiseren we landtrainingen in groepsverband, gericht op specifieke onderdelen zoals een goede warming-up, lenigheid, flexibiliteit of stabiliteit.

Woensdag 4 april, 2 mei, 23 mei en 20 juni staan er 4 bijzondere landtrainingen gepland onder deskundige begeleiding van Fysiotherapeut Jan Herber. Lees meer

Tijdens deze vier landtrainingen gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen. Allemaal gericht om uiteindelijk beter te gaan bewegen, met als doel beter te gaan zwemmen. We gaan met de volgende onderwerpen aan de slag:

• Landtraining 1 | Houding en Strekken | woensdag 4 april
• Landtraining 2 | Ruimte | woensdag 2 mei
• Landtraining 3 | Controle en loslaten | woensdag 23 mei
• Landtraining 4 | Totaal | woensdag 20 juni

Het water in

De in bovenstaande gevallen beschreven situatie leidt in de meeste gevallen tot het adviseren met betrekking tot zwemtechniek en zwembelasting. Tevens is het mogelijk een aantal oefeningen in het water te doen onder leiding van Jan. Het oefenschema is niet uitsluitend beperkt tot het droge: ook in het water kun je oefeningen doen om je bewegingsapparaat te stimuleren en verbeteren.

Kosten

Indien er sprake is van een blessure (pijn en bewegingsstoornis) kan het consult worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar, mits je hiervoor verzekerd bent. De fysiotherapie zit in aanvullende pakketten, dus niet in de basisverzekering. In alle andere gevallen wordt een factuur gestuurd van €30 per sessie.

Voor wie?

De fysiotherapie sessies zijn bedoeld voor:

  • Mensen met fysieke klachten, welke zwem-gerelateerd zijn of die zwemmen moeilijk of onmogelijk maken
  • Mensen die een beperking/bewegingsstoonis ondervinden tijdens de zwemtraining

Locatie

De Fysiotherapie sessies van Personal Swimming worden gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren!

Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Over Jan Herber

Sinds jaar en dag is Jan Herber fysiotherapeut van de Nederlandse zwemploeg. Hij zat in het begeleidingsteam van de Olympische Spelen in Atlanta, Sydney 2000, Peking en Rio de Janeiro. Hij werkt(e) met toppers als Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis. Ook alle zwemcoaches van Personal Swimming lagen bij Jan op de tafel.

Om een afspraak te maken kun je een e-mail sturen naar fysioherber@personalswimming.nl. Of vraag om meer informatie bij één van je Personal Swimming coaches.

Jan Herber Personal Swimming