CONDITIE TRAINING

Ben jij iemand die graag zwemt of wilt werken aan zowel techniek als conditie? Of ben je in voorbereiding op een zwemafstand of triatlon? Dan zijn de trainingen van de Conditiegroep iets voor jou.

Elke week wordt er een verrassende en uitdagende zwemtraining gegeven, die gericht is op het verbeteren van de techniek én de conditie. Diverse technieksets, interval- en duurtrainingen, maar ook sprintsets en krachtoefeningen maken jou per week een betere zwemmer.

Verschillende zwemslagen

Er wordt niet alleen borstcrawl gezwommen. Per cyclus zijn er ook technieksets voor de schoolslag, rugslag en zelfs de vlinderslag. Het beheersen van meerdere zwemslagen maakt jou een completere zwemmer en het heeft een gunstig effect op de borstcrawlslag. Ook werken we in de conditiegroep aan het borstcrawl keerpunt.

Programma

De training duurt 60 minuten en biedt ruimte voor 26 personen. Tijdens de trainingen maken we gebruik van diverse materialen die je gratis mag gebruiken, zoals kleine flippers, snorkels en handpaddles.

Een programma van de conditietraining bestaat uit een warming-up, een techniekblok, een conditieset en een cooling-down. Tijdens het techniekblok ga je gezamenlijk met de trainer werken aan een specifiek onderdeel van de techniek. Dit kan zijn de doorhaal, de inzet van de hoge ellenboog, de overhaal, de uitduw, het zwemritme of de rotatie. Iedere week is er weer een nieuw onderwerp.

Gedurende de conditiesets staat het verbeteren van de conditie centraal. Door interval trainingen te doen, of langere afstanden te zwemmen, maar ook met behulp van sprintsets. Iedere week is anders en per periode is er een opbouw in de trainingsschema’s. Tijdens de conditiesets is er veel ruimte voor persoonlijke techniek tips en aanwijzingen. Door wekelijkse te zwemmen kun je samen met jouw coach blijven werken aan zowel de techniek als ook de conditie.

Nieuw! Vanaf september ontvang je een mailing met het wekelijkse conditieprogramma en kun je je gemiste training op zaterdag tijdens de Lange Afstand Conditie Training inhalen. Hier wordt speciaal een baan voor gereserveerd.

Voor wie?

Deelnemers dienen minimaal 100 – 200 meter non-stop borstcrawl te kunnen zwemmen. Lukt dit nog niet, dan adviseert Personal Swimming om eerst de borstcrawlcursus te volgen of een reeks privé lessen in te plannen.

Benodigdheden voor de conditie training

• Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
• Zwembril
Zwemmaterialen. Tijdens de conditie training heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen en eventueel zoomers, kun je buiten de lessen om ook zelfstandig werken aan de conditie en techniek.

Locatie

De trainingen van de conditiegroepen worden het hele jaar door gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren!

Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Ook in Hilversum verzorgen wij een conditietraining in zwembad De Lieberg.

Zwembad De Lieberg
Jan v.d. Heydenstraat 170
1221 EM Hilversum

Tussentijds Instromen?

Het is altijd mogelijk om tussentijds in te stromen mochten er nog plekken vrij zijn in de conditiegroepen, de inschrijfformulieren en prijzen worden wekelijks geüpdatet.

Training inhalen

Het is mogelijk om op zaterdag ochtend een gemiste conditie training in te halen, door mee te zwemmen met de lange afstand conditiegroep. Dit kan alleen door je vooraf aan te melden via onze online agenda.

Ga naar de Personal Swimming Agenda maak hier een login aan met wachtwoord en selecteer linksboven in zaterdag. Nu kun je de gewenste datum selecteren en inschrijven.

Pakketten & tarieven

Er zijn drie momenten per jaar om je in te schrijven voor onze conditie trainingen:
• Periode 1 start vanaf maandag 4 september t/m donderdag 21 december 2017
• Periode 2 start vanaf maandag 8 januari t/m zaterdag 14 april 2018
• Periode 3 start vanaf maandag 16 april t/m donderdag 19 juli 2018

Goud gaat altijd van start aan het begin van het zwemseizoen (na de zomervakantie). Vanaf januari start een nieuwe periode Conditie Trainingen waarbij een keus gemaakt kan worden tussen een Zilver- of Brons-pakket. Onderstaande prijzen zijn incl. toegang tot het zwembad.

GOUD PAKKET 44 TRAININGEN


Dit conditiepakket bestaat uit 44 trainingen voor €420,- +gratis video analyse clinic

ZILVER PAKKET 30 TRAININGEN


Dit conditiepakket bestaat uit 30 trainingen voor €290,- Periode 1 plus periode 2

BRONS PAKKET 16 TRAININGEN


Dit conditiepakket bestaat uit 16 trainingen voor €164,95 Alleen periode 1

De tarieven kunnen afwijken per trainingsgroep i.v.m. meer of minder trainingen door feestdagen of activiteiten in het zwembad.

Tijden Amsterdam

Maandag 20.15 – 21.15 
Dinsdag 07.15 – 08.15
Dinsdag 21.15 – 22.15 

Woensdag 19.15 – 20.15
Woensdag 20.15 – 21.15 
Woensdag 21.15 – 22.15 

Donderdag 07.15 – 08.15 

Tijden Hilversum

Donderdag 21.00 – 22.00

Let op: 2 december 2017, 31 maart, 2 april, 19 april, 21 april, 10 mei, 19 mei en 21 mei  2018 is er geen training i.v.m. feestdagen of activiteiten zwembad.

Direct instromen t/m 19 juli | Sloterparkbad te Amsterdam

Wil je graag meedoen maar zit de conditie training van jouw voorkeur vol? Mail ons, dan plaatsen we je op de wachtlijst.

Direct instromen t/m 19 juli | Zwembad De Lieberg te Hilversum