BORSTCRAWLCURSUS

Wil je graag borstcrawl zwemmen, maar lukt het maar niet met de borstcrawltechniek? Of heb je de borstcrawl wel onder controle maar raak je snel buiten adem? Dan is de borstcrawlcursus van Personal Swimming de perfecte oplossing.

Tijdens de borstcrawlcursus leer je in slechts 8 weken alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

De cursus wordt gegeven in groepsverband van 16 deelnemers.

8 weekse borstcrawl mailing

Na 8 weken weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren.

De borstcrawl mailing. Na afloop van elke training ontvang je mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les, tips en een conditieprogramma om zelfstandig mee aan de slag te gaan. De techniekoefeningen worden ondersteund met een link naar een videoclip, zodat je deze nog eens goed kunt bekijken.

Voor wie?

Deelnemers dienen minimaal 1 baan (25 meter) non-stop borstcrawl te kunnen zwemmen. Lukt dit nog niet of wil je graag één op één begeleiding, dan zijn onze personal trainingen misschien eerst iets voor jou. 1 privéles kan een vaak al een goede voorbereiding zijn op de borstcrawlcursus en biedt net dat stapje extra om wel deel te kunnen nemen aan de curus. Ben je niet helemaal zeker van je niveau neem dan contact met ons op.

Ook de geoefende borstcrawl zwemmer blijkt veel aan de cursus te hebben. Je leert namelijk stap voor stap alles over de borstcrawltechniek. We zien vaak bij de betere borstcrawlzwemmer een verkeert aangeleerde techniek, waardoor ondank veel trainen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door alle specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van de zwemsnelheid wordt bepaald door de juiste techniek?

Onze Expertise

Wij kijken verder dan de veel bekende verbeterpunten uit borstcrawl techniek zoals de insteek positie, hoofddraai beweging of het slagritme. Onze ervaring is dat voor de verbetering van bijvoorbeeld de insteek positie er eerst moet worden gewerkt aan de rotatie of soms zelf de beenslag. Techniek verbeterpunten staan vaak met elkaar in verbinding. Onze kracht is dat wij die verbindingen goed weten te leggen. Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kan trainen door middel van techniekoefeningen.

Benodigdheden voor de cursus

• Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
• Zwembril (prettig voor de ogen en je kunt meekijken onderwater bij de techniek uitleg)
Zwemplank en beendrijver
Tijdens de borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Voor deelnemers aan de borstcrawlcursus hebben we een speciale basisset aanbieding. Wie zich inschrijft voor de cursus ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een speedo plank & beendrijver plus gratis Personal Swimming badmuts. Dit setje kun je op de inschrijfpagina bij bestellen en ontvang je tijdens eerste training van jouw Personal Swimming trainer.

Alle benodigdheden voor de borstcrawlcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Lessen missen

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Maar na iedere training ontvang je een mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden ondersteund met een link naar een videoclip. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een conditieprogramma gestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

Locatie

Amsterdam
De borstcrawlcursus wordt gegeven in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

Sloterparkbad
President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Hilversum
Ook wordt er een Borstcrawlcursus van Personal Swimming gegeven in zwembad de Lieberg in Hilversum.

Zwembad De Lieberg
Jan v.d. Heydenstraat 170
1221 EM Hilversum

Cursusdata

Geplande Borstcrawlcursus data voor 2018:

8 weekse cursus  Borstcrawlcursus Amsterdam
• Dinsdag 8 mei t/m 26 juni 19.15 uur en  20.15 uur
• Woensdag 9 mei t/m 27 juni 07.15 uur
• Dinsdag 5 juni t/m 24 juli 18.15 uur

4 weekse cursus  Borstcrawlcursus Short edition Amsterdam
• Dinsdag 3 juli t/m 24 juli 19.15 uur en  20.15 uur
• Woensdag 4 juli t/m 25 juli 07.15 uur


8 weekse cursus  Borstcrawlcursus Hilversum
• Donderdag 31 mei t/m 19 juli 19.45 uur

Tarief

8 weekse cursus € 134,95 (incl. toegang tot het zwembad)

8 weekse borstcrawlcursus | 5 juni t/m 24 juli | Sloterparkbad te Amsterdam

4 weekse Borstcrawlcursus Short Edition | 3 juli t/m 25 juli | Sloterparkbad te Amsterdam

Wil je deze zomer nog jouw borstcrawl verbeteren? Doe dan mee met onze verkorte Borstcrawlcursus. De cursus duurt 4 weken waarin we per week 1 uur aan de slag gaan met de techniek. In deze 4 sessies gaan we werken aan een betere ligging en beenslag. Leer je alles over de rotatie en de ademhaling. En besteden we een sessie aan de armslag.