BORSTCRAWLCURSUS

Wil je graag borstcrawl zwemmen, maar lukt het maar niet met de borstcrawltechniek? Of heb je de borstcrawl wel onder controle maar raak je snel buiten adem? Dan is de borstcrawlcursus van Personal Swimming de perfecte oplossing.

Tijdens de borstcrawlcursus leer je in slechts 8 weken alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 16 deelnemers. Na afloop van elke training ontvang je per email de techniekoefeningen en een conditieprogramma, waar je zelf mee aan de slag kunt. Na 8 weken weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren.

Voor wie?

Deelnemers dienen minimaal 1 baan (25 meter) non-stop borstcrawl te kunnen zwemmen. Lukt dit nog niet of wil je graag één op één begeleiding, dan zijn onze personal trainingen misschien eerst iets voor jou.

Ook de geoefende borstcrawl zwemmer blijkt veel aan de cursus te hebben. Je leert namelijk stap voor stap alles over de borstcrawltechniek. We zien vaak bij de betere borstcrawlzwemmer een verkeert aangeleerde techniek, waardoor ondank veel trainen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door alle specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van de zwemsnelheid wordt bepaald door de juiste techniek?

Benodigdheden voor de cursus

• Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
• Zwembril (prettig voor de ogen en je kunt meekijken onderwater bij de techniek uitleg)
Zwemplank en beendrijver
Tijdens de borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Voor deelnemers aan de borstcrawlcursus hebben we een speciale basisset aanbieding. Wie zich inschrijft voor de cursus ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een speedo plank & beendrijver plus gratis Personal Swimming badmuts. Dit setje kun je op de inschrijfpagina bij bestellen en ontvang je tijdens eerste training van jouw Personal Swimming trainer.

Alle benodigdheden voor de borstcrawlcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Tarief

8 weekse cursus € 134,95 (incl. toegang tot het zwembad)

LOCATIE
Sloterparkbad

President Allendelaan 3
1064 GW Amsterdam

Zwembad De Lieberg
Jan v.d. Heydenstraat 170
1221 EM Hilversum

3 oktober t/m 21 november | Sloterparkbad te Amsterdam

31 oktober t/m 20 december | Sloterparkbad te Amsterdam

28 september t/m 23 november | Zwembad De Lieberg te Hilversum