Landtraining

LANDTRAINING

Landtraining wordt door professionele zwemmers dagelijks uitgevoerd als toevoeging op de zwemtraining. Een training staat in het teken van het verbeteren van lenigheid, flexibiliteit of stabiliteit.

Tijdens de landtrainingen gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen, allen met als doel beter te gaan zwemmen. Je leert verschillende houdingen en bewegingen aan, die je in de weken daarna heel goed zelfstandig kunt uitvoeren. De oefeningen zijn ook zeer goed als warming-up voor een zwemtraining, of als basis van een dagelijks programma voor mobiliteit en flexibiliteit.

Wanneer?

Dit seizoen (2018-2019) zijn er drie cycli met landtrainingen van Jan Herber. De eerste vier sessies zijn op 10 oktober, 24 oktober, 21 november en 28 november. Deze trainingen worden op de woensdagavond gehouden van 19.20-20.00 en van 20.25-21.15.

Als je in de Conditie Training van woensdagavond zwemt, kun je dus altijd voorafgaand of na de zwemtraining mee doen met een landtraining.

Al eens meegedaan?

Heb je al eens meegedaan met één van de trainingen van Jan, dan is dit een uitgelezen kans om door te gaan. Veel van de houdingen, bewegingen en oefeningen zullen weer langskomen, zodat je ze beter onder de knie gaat krijgen. Met persoonlijke tips en verbeterpunten zal Jan je flink uitdagen.

NIEUW! Landtraining Mailing

Net zoals de vorige keer krijg je ook deze sessies de trainingen weer opgestuurd. Ditmaal gaan we een stapje verder en ontvang je ook een volledige Landtraining Mailing met oefeningen, tips, video’s en uiteraard de training die je hebt gedaan.

Jan Herber Personal Swimming

Over Jan Herber

Sinds jaar en dag is Jan Herber fysiotherapeut van de Nederlandse zwemploeg. Hij is vast onderdeel van het begeleidingsteam, en stond op de Olympische Spelen in Atlanta, Sydney, Peking en Rio de Janeiro. Hij werkt met absolute toppers als Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en al onze coaches. Ook buitenlandse fysiotherapeuten nemen zijn oefeningen, houdingen en inzichten inmiddels over.

Landtraining 1: Houding en Strekken

10 oktober

In de eerste sessie wordt het begrip strekking (extensie) praktisch benaderd. Een goede strekking maakt een goede rotatie mogelijk, deze combinatie is van wezenlijk belang voor een technisch juiste uitvoering van de borstcrawl. Daarnaast wordt uitgelegd wat we verstaan onder een goede houding en de waarde daarvan in het zwemmen.

Landtraining 2: Houding en Strekken

24 oktober

Bij de borstcrawl is het belangrijk dat je de ruimte kunt vinden om de ideale techniek welke we bij Personal Swimming nastreven optimaal kunt toepassen. We zijn niet allemaal gelijk en ieder heeft zijn eigen maximale bereik wat betreft het halen van eindstanden in de diverse gewrichten. Ook behandelen we het begrip fascie (bindweefsel) en hoe we daar in de praktijk mee kunnen werken.

Landtraining 3: Controle en loslaten

21 november

In sessie 3 wordt het begrip controle en stabiliteit aangepakt. Het is van groot belang om dat te combineren met een vorm van ontspanning, om een juiste aansturing mogelijk te maken. Veel spierspanning kost veel energie en heeft binnen de borstcrawl een negatieve invloed op een technisch juiste uitvoering.

Landtraining 4: Totaal

28 november

In de 4e en laatste landtraining komen alle facetten van landtraining aan bod , zodat een geheel ontstaat. Tevens wordt ingegaan op de waarde van elk onderdeel op zich. Dit is afhankelijk van persoonlijke factoren en we gaan in deze sessie kijken hoe je dat bij jezelf kunt vaststellen.

Programma

Alles volgens plan

De oefeningen zijn de basis voor een perfecte warming-up voor je training of wedstrijd.

Voor wie?

Zwemmers die op zoek zijn naar meer lenigheid, flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit.

Expertise

Jan Herber begeleidt de beste zwemmers en nu kun ook jij gebruik maken van zijn kennis.

Mailing

Landtraining Mailing

Na elke training ontvang je een Mailing met tips, oefeningen, video’s en een training.

Fysiotherapie

Naast het verzorgen van de landtrainingen van Personal Swimming begeleidt Jan ook een groot aantal van onze zwemmers. Heb je het gevoel dat je lichaam niet alles doet wat je wilt, of zwem je soms met pijn? Neem dan contact op met Jan en stel een behandelplan op.

Conditie Training

Doe mee met onze intensieve en uitdagende Conditie Training, en leer zowel technisch als conditioneel beter zwemmen!

Privélessen

Voor intensieve begeleiding bieden we privélessen aan. Met persoonlijke begeleiding werken we aan jouw specifieke verbeterpunten.

Locatie

Jan verzorgt de landtrainingen in het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is zeer goed bereikbaar en bovendien kun je er gratis parkeren.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches