Veelgestelde Vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag? Lees dan onderstaande informatie eens door. Als je er niet uit komt of met een andere vraag zit, neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.

Waar komt de naam Personal Swimming vandaan?

Personal Swimming is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen beter kan leren zwemmen. Dit doen wij met persoonlijke aandacht, tips en verbeterpunten. Tijdens onze lessen, cursussen en trainingen proberen wij jou zo vaak als mogelijk specifieke aandachtspunten en techniek-oefeningen mee te geven.

Lees meer over ons op de Over Ons pagina.

Zijn jullie coaches allemaal topzwemmers geweest?

Jazeker! Onze coaches hebben gezwommen, gecoacht en medailles gewonnen op Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenschappen. Een aantal stonden op de Olympische Spelen en sommigen zwommen daar zelfs in finales.

Lees meer over Personal Swimming op de Over Ons pagina.

Is de toegang tot het zwembad inbegrepen bij de trainingen?

Ja, bij alle Personal Training, Cursussen en Group Training is de entree tot het zwembad inbegrepen.

We proberen de informatie op deze pagina zo compleet mogelijk te houden. Heb je een vraag waarvan je het antwoord niet terugvindt op deze pagina? Stel je vraag aan ons, zodat wij de pagina kunnen updaten!

Wat verstaan jullie onder Personal Training?

Personal Training bestaat uit onze Privélessen, Small Group Trainingen, Video Analyses en Fysiotherapie.

Op welke tijdstippen is het mogelijk om Personal Training te volgen?

Via onze handige online agenda is het mogelijk om zelf de lessen in te plannen. Onderstaande tabel geeft een globaal overzicht van de beschikbaarheid van onze coaches.

Kan ik een ingeplande training annuleren?

Privéles, Small Group Training en de Video Analyse dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Wordt er niet of te laat geannuleerd dan kan de les of training niet op een ander moment worden ingehaald.

Kan ik de datum of tijdstip van een reeds ingeplande training wijzigen?

Ja, je kunt de datum en het tijdstip tot 24 uur voorafgaand aan je Privéles of Small Group Training wijzigen. Volg daarvoor onze ‘Handleiding Agenda‘.

Wordt Personal Training ook in andere zwembaden gegeven?

Personal Training wordt op dit moment alleen in het Sloterparkbad gegeven.

Kan ik mijn gemiste les inhalen bij een volgende cursus?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Cursussen en trainingen van Personal Swimming worden in een bepaalde periode op een vast moment in de week gegeven en kunnen daarom niet op een later moment ingehaald worden.

Is het mogelijk om een cursus met een eigen groep te volgen?

Ja, dit is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld met een groep vrienden, collega’s of een vereniging een van onze cursussen volgen. Neem contact op, dan vertellen we je graag wat de mogelijkheden zijn.

Is het mogelijk om de cursus te annuleren?

Voorafgaand aan de cursus:

 1. Bij annulering tot 7 dagen voor aanvang van de cursus wordt het cursusbedrag terugbetaald. Bij annulering wordt er €7,50 aan administratie-, reserverings- en voorbereidingskosten in rekening gebracht.
 2. Bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang van de cursus is restitutie van het cursusbedrag niet meer mogelijk.

Tijdens de cursus: restitutie van het cursusgeld door ziekte, blessures of andere factoren is niet mogelijk. Slechts bij hoge uitzondering en indien er tijdig melding van gemaakt wordt is het mogelijk om je gemiste lessen bij een nieuwe cursus in te halen, of een restitutie tot een maximum van 40% van de cursusprijs. Personal Swimming zal naar redelijkheid beoordelen wanneer dit van toepassing is.

Voor meer informatie: Artikel 6.2 van onze Algemene Voorwaarden.

Is het mogelijk om een les eenmalig met een andere groep mee te doen?

De cursussen van Personal Swimming hebben, om de kwaliteit te kunnen waarborgen, per groep een maximaal aantal deelnemers. Het is daarom niet mogelijk om aan de sluiten bij een andere groep.

Is het mogelijk om na de cursus nog voor mezelf te zwemmen?

Het is helaas niet mogelijk om aansluitend aan de cursus zelf verder te trainen. Omdat deelname aan de cursus intensief kan zijn raden wij onze zwemmers dit ook niet aan. Het is wel mogelijk om bij het Sloterparkbad een rittenkaart aan te schaffen om zo nog een extra uurtje in de week te kunnen zwemmen.

Ik ga op vakantie en mis daardoor een les. Is het mogelijk om deze les op een ander moment in te halen?

Het is helaas niet mogelijk om lessen die zijn gemist op een ander tijdstip in te halen. Wij proberen tijdens het inplannen van de cursussen zo veel mogelijk rekening te houden met feestdagen en schoolvakanties.

Is het mogelijk om gemiste lessen in te halen?

Het is helaas niet mogelijk om lessen die zijn gemist op een ander tijdstip in te halen. De cursus wordt in een bepaalde periode en op een vast moment in de week gegeven. Mocht je onverhoopt een les niet mee kunnen doen, dan geven de techniekprogramma’s van de mailing een goed overzicht van de gemiste les.

Ik kan nog geen baan borstcrawl zwemmen. Kan ik meedoen met de borstcrawlcursus?

Heb je nog helemaal geen ervaring met de borstcrawltechniek dan kun je bij Personal Swimming beginnen met de Borstcrawl Introductielessen. Deze twee lessen worden voorafgaand aan de cursus gegeven in klein groepsverband. Met behulp van deze lessen maak je kennis met de techniek.

Ook is het mogelijk om te beginnen met bijvoorbeeld drie privélessen. Als je nu een borstcrawlcursus boekt krijg je €10 korting op je Privéles pakket.

Ik kan al borstcrawl maar wil mijn techniek verbeteren. Heb ik iets aan de borstcrawlcursus?

De borstcrawlcursus is er voor de beginnende zwemmer, maar ook voor de zwemmer die al een aantal jaar borstcrawl zwemt. Tijdens de cursus oefen je de juiste techniek vanaf de basis. De cursus is daarom geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde borstcrawlzwemmer.

We bieden naast de Borstcrawlcursus ook de Borstcrawl Techniek Upgrade Training aan, tijdens deze trainingen in klein groepsverband is er veel persoonlijke aandacht voor de techniek.

Geven jullie ook een vervolgcursus na de Borstcrawlcursus?

Na het afronden van de Borstcrawlcursus is het logisch dat je meteen door wilt gaan en je nieuw aangeleerde techniek in de praktijk wilt brengen! We hebben daarvoor meerdere mogelijkheden:

 1. Conditie Training
  Tijdens de Borstcrawlcursus komen de belangrijkste onderdelen van de techniek aan bod. Wil je deze techniek verder perfectioneren en daarnaast werken aan je conditie? Dan is de Conditie Training een goed vervolg.
 1. Borstcrawl Techniek Upgrade Training
  Wil je nog meer oefenen met techniek en in een kleine groep oefenen aan jouw specifieke verbeterpunten? De vierweekse Borstcrawl Techniek Upgrade Training is een mooi vervolg.
 1. Kilometercursus of een andere cursus
  Naast de Borstcrawlcursus bieden we meer cursussen aan. Zo is er de Kilometercursus, waarin je jezelf voorbereid op het zwemmen van een langere afstand in borstcrawl. Of leer bijvoorbeeld het borstcrawl keerpunt in de Keerpuntcursus.

Welke materialen heb ik nodig tijdens de Borstcrawlcursus?

Tijdens de Borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je ook buiten de lessen om zelfstandig trainen en werken aan de techniekoefeningen die we tijdens de cursus behandelen.

Is het mogelijk om na de Conditie Training voor mezelf te zwemmen?

Het is helaas niet mogelijk om aansluitend aan de cursus zelf verder te trainen. Omdat deelname aan de Conditie Training intensief kan zijn raden wij onze zwemmers dit ook niet aan. Het is wel mogelijk om bij het Sloterparkbad een rittenkaart aan te schaffen om zo nog een extra uurtje in de week te kunnen zwemmen.

Ik krijg vaak kramp in mijn kuiten en voeten, wat doe ik hieraan?

Een mogelijke oorzaak van deze kramp tijdens en/of na de training is vochtverlies door zweten. Zorg ervoor dat je gedurende de dag genoeg water drinkt. Neem daarnaast altijd genoeg te drinken mee voor tijdens en na de training, zoals een bidon met water, sportdrank of sportwater. Het voorafgaand aan de training rekken en strekken van de spieren kan daarnaast de kans op het ontstaan van kramp verminderen.

Is het mogelijk om mijn Conditie Training abonnement te annuleren?

Voorafgaand aan de cyclus trainingen:

 1. Bij annulering tot 7 dagen voor aanvang van de trainingen wordt het bedrag terugbetaald. Bij annulering wordt er €7,50 aan administratie-, reserverings- en voorbereidingskosten in rekening gebracht.
 2. Bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang van de trainingen is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk.

Tijdens de cyclus trainingen: restitutie van het cursusgeld door ziekte, blessures of andere factoren is niet mogelijk. Slechts bij hoge uitzondering en indien er tijdig melding van gemaakt wordt is het mogelijk om je gemiste lessen bij een nieuwe cursus in te halen, of een restitutie tot een maximum van 40% van de cursusprijs. Personal Swimming zal naar redelijkheid beoordelen wanneer dit van toepassing is.

Voor meer informatie: Artikel 6.2 van onze Algemene Voorwaarden.

Welke materialen heb ik nodig tijdens de Conditie Training van Personal Swimming?

Tijdens de Conditie Training heb je een basispakket nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen en eventueel korte flippers kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan je techniek en conditie. De materialen kun je tijdens de lessen ook altijd gratis van ons lenen, mits op voorraad.

Ik ga binnenkort op vakantie, kan ik lessen die ik ga missen inhalen?

Ja, dat kan zeker! Je kunt tot 24 uur voorafgaand aan de te missen les, de datum wijzigen van deze training. Dit kan in onze handige online omgeving.

Is het mogelijk om reeds gemiste lessen in te halen?

Nee, het is niet mogelijk om reeds gemiste trainingen in te halen.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen in de Personal Swimming Webshop?

Ga naar het artikel je van keuze in de webshop. Selecteer de juiste kleur en of maat en voeg het artikel toe aan het winkelmandje. Vervolgens kunt je doorgaan met winkelen of jouw bestelling afronden. Artikelen worden 30 minuten in uw shoppingbag bewaard, wacht niet te lang, want ze worden niet gereserveerd.

Ben je klaar met winkelen? Klik dan rechtsboven op je winkelmandje of op “afrekenen”. Je ziet nu een overzicht van de artikelen in je winkelwagen. Indien je klaar bent met shoppen en je bestelling gecontroleerd hebt klik je op “bestelling afronden”. Kies een betaalmethode en rond je bestelling af. Zodra de betaling voldaan is ontvang je per e-mail een bevestiging.

Zijn de prijzen in de Webshop inclusief BTW?

De prijzen in onze winkel zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen €3,95 per bestelling.

Wat bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten bedragen €3,95 per bestelling. We verzenden je pakket gratis bij een bestelling vanaf €100,- binnen het vasteland van Nederland. Wij leveren alleen in Nederland.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wij streven er naar om jouw pakket binnen 2-4 werkdagen na bevestiging van de bestelling te versturen. Wij versturen de bestellingen via PostNL. Bij een vertraging in levering nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Betalen in de Personal Swimming Webshop kan gemakkelijk via iDEAL. Met iDEAL word je bij betaling automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van je eigen bank. Hierna kun je via je eigen vertrouwde internet betaalomgeving betalen, op basis van de beveiligingsmethodes van je eigen bank. Na betaling ontvang je een bestelbevestiging via de e-mail. Wij maken gebruik van een beveiligde SSL-omgeving. In deze omgeving worden de betalingsgegevens gecodeerd opgeslagen, wat betekent dat deze volledig afgeschermd worden en niet door derden gelezen of achterhaald kunnen worden.

Worden artikelen met de melding 'uitverkocht' weer aangevuld?

Wij streven ernaar onze zwemmaterialen zo snel mogelijk weer aan te vullen. Voor badkleding geldt vaak op=op. Je kunt altijd mailen naar webshop@personalswimming.nl als je maat niet meer beschikbaar is, dan kijken wij of we nog iets kunnen nabestellen voor jou.

Kan ik een artikel uit mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Nee, als de bestelling eenmaal is geplaatst is deze niet meer te wijzigen. Je kunt altijd contact opnemen met webshop@personalswimming.nl. Zo lang je de bestelling nog niet hebt afgehandeld, is het mogelijk artikelen uit het winkelmandje te verwijderen.

Hoe werkt het gebruiken van neen kortingscode?

Tijdens het afrekenproces verschijnt er in het rekeningoverzicht het venster ‘kortingscode’. Vul hier je kortingscode in en druk op toepassen. Als de code geldig is, dan zal hij direct werken.

Wat moet ik doen met een klacht of beschadigd artikel?

Wij doen er alles aan om de artikelen netjes bij je af te leveren. Mocht je onverhoopt een beschadigd artikel geleverd hebben gekregen, neem dan contact met ons op via webshop@personalswimming.nl.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren of ruilen?

Geef via een e-mail naar webshop@personalswimming.nl aan dat je een bestelling retour wilt sturen. Vul het retourformulier in en stuur deze binnen 14 dagen samen met de artikelen in originele verpakking naar: Personal Swimming, Woubruggestraat 19-2 1059VN Amsterdam. Vergeet niet het retourformulier mee te sturen. Niet identificeerbare retourzendingen worden indien mogelijk teruggestuurd naar de afzender. Download hier het retourformulier.

Wij storten het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen, terug.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, betaal je zelf de verzendkosten voor het terugsturen van de bestelling. Wij nemen deze kosten voor onze rekening indien wij het verkeerde product hebben geleverd of de fout op een andere manier te wijten is aan ons handelen.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, betaal je zelf de verzendkosten voor het terugsturen van de bestelling. Wij nemen deze kosten voor onze rekening indien wij het verkeerde product hebben geleverd of de fout op een andere manier te wijten is aan ons handelen.

Wat is SSL?

Onze website personalswimming.nl gebruikt SSL om alle gegevens (contact-, bestel- en betaalgegevens) te beveiligen. SSL (Secure Sockets Layer) is een versleutelde verbinding die communicatie over het internet beveiligt.

ONZE COACHES STAAN KLAAR OM JOU
BETER TE LEREN ZWEMMEN

Personal Swimming Coaches